Dosarul contrabandei la frontieră: Cei patru vameşi reţinuţi vor sta o lună în AREST

Embed:

Cei patru vameşi suspectaţi de contrabandă în proporţii deosebit de mari cu produse de tutungerie au fost arestaţi pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Centru a Capitalei.

Vameşii reţinuţi au fost escortaţi la sediul Judecătoriei de 10 poliţişti. 

După pronunţarea deciziei, inculpaţii au refuzat să facă declaraţii pentru presă. Mai vorbăreţ a fost unul dintre avocaţi. 

"Clientul meu neagă cu vehemenţă învinuirea adusă. Este inspector al Serviciului Vamal la postul Chişinău. El nu a făcut parte din nicio schemă. S-au luat persoanele care au aplicat ştampile pe documentele respective", a declarat avocatul Gheorghe Ciubuc. 

Totodată, oamenii legii au anunţat că lista persoanelor reţinute în acest caz ar putea creşte.

"Nu sunt persoane anunţate în căutare, dar urmărirea penală se derulează. Lista de suspecţi nu este finisată la moment", a declarat procurorul Artur Sârcu.

Publika.md aminteşte că, procurorii au efectuat percheziţii la un post vamal. 7 persoane, dintre care 4 vameşi, au fost reţinute. 

Potrivit procurorilor, este vorba despre o schemă de contrabandă cu ţigări, în care ar fi implicate cel puţin 20 de persoane din Republica Moldova, dar şi altele de peste hotare. Venitul infractorilor a constituit 2.500.000 de euro.

O altă tentativă de trecere ilegală a ţigărilor de contrabandă a avut loc pe data de 5 ianuarie, la punctul de trecere Leuşeni-Albiţa. Ţigările au fost descoperite în remorca unui camion încărcat cu plăci de beton armat.

Ulterior, la sfârşitul anului 2012, un TIR cu 400 de mii de pachete de ţigări de contrabandă a fost reţinut la postul vamal Albiţa. Atunci, directorul Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, a declarat că la mijloc a fost o tentativă de contrabandă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu