Dosarul consilierului fostului ministru al Finanțelor Negruța, pe masa judecătorilor. Câţi ani de puşcărie riscă

Embed:

Dosarul lui Veaceslav Mămăligă, fostul consilier al lui Veaceslav Negruța, care a deținut anterior funcția de ministru al Finanțelor, a fost trimis în judecată. Procurorii au stabilit că Mămăligă şi-a depăşit atribuţiile de serviciu, favorizând o companie, care a participat la o licitaţie pentru procurarea blanchetelor pentru paşapoarte biometrice. Şi asta chiar dacă nicio companie care a avut oferte nu a corespuns cerinţelor tehnice.

În acest mod, fostul consilier a prejudiciat statul cu peste un milion şi jumătate de euro. Învinuitul se află în arest preventiv, iar dacă i se va demonstra vinovăţia, el riscă până la 10 ani de puşcărie.

În acea perioadă, Mămăligă a deținut funcția de președinte al grupului de lucru pentru organizarea concursului, iar de negocierea contractelor pentru procurarea blanchetelor era responsabil Veaceslav Negruța.

Vă amintim că în 2012, Negruţă a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce Ministerul Finanțelor a transferat 400 de mii de euro pe numele lui Pantelei Sandulachi, deputat în primul Parlament şi membru PLDM.

Banii au fost acordaţi drept prejudiciu moral pentru Sandulachi într-un dosar în care decizia emisă de instanța de judecată nu era executorie. Astfel, fostul deputat a fost obligat să restituie 399 de mii de euro, dar nu a făcut-o nici până acum. Cazul a scandalizat opinia publică, iar, în 2013, Veaceaslav Negruţa, care a negat acuzaţiile, a demisionat.

CITEŞTE ŞI: Fostul consilier al lui Veaceslav Negruța, arestat pentru trucarea licitațiilor de cumpărare a pașapoartelor

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu