Dosarul COLECTIV, abia după TREI ANI de la tragedie în instanţă. Pirotehnicianul a fost tras la răspundere

Marian Moise, ajunge printre ultimii la Judecătorie, fiind prima dată prezent ca inculpat într-o şedinţă publică, la aproape 3 ani şi jumătate de la tragedie.

Moise este pirotehnistul care a transportat, a montat și a aprins artificiile din clubul Colectiv. 8 "artitificii de tort" ce au declanșat incendiul din seara de 30 octombrie 2015, în urma căruia 64 de oameni au pierit, iar 146 au fost mutilaţi. Rănit la rându-i în incendiu, Moise a fost transportat atunci la un spital din Bruxelles.

S-a întors în ţară în mai 2016, după ce Parchetul General trimisese în instanţă dosarul mare, în care sunt puși sub acuzare patronii clubului și ai firmei de artificii, dar și celălalt pirotehnist, care participase doar la montarea artificiilor. Toţi au fost inculpaţi încă o dată, atunci când dosarul disjuns, în care era cercetat Moise, a fost trimis în judecată în luna iulie a anului trecut. 

Pe urmă ia cuvântul unul dintre avocaţii celorlalţi inculpaţi, cerând instanţei să trimită acest dosar la Tribunalul Bucureşti, în vederea reunirii cauzelor, pentru că "între cauze există o legătură indisolubilă". Procurorul de şedinţă e de acord cu solicitarea şi spune că "reunirea se impune sub aspecul laturii penale" dar, nu în ultimul rând, "şi din perspectiva unei concrete şi corecte soluţionării a laturii civile" (n.r. – despăgubirile solicitate de părţile din dosar). Toţi avocaţii persoanelor vătămate şi ai părţilor civile sunt de acord cu reunirea celor două dosare. Singurul care se opune este avocatul lui Moise Marian.

La Tribunalul Bucureşti, judecarea cauzei pe fond a început în luna mai a anului trecut, iar între timp au fost audiaţi mai mulţi martori, părţi civile şi inculpaţi. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu