DOSARUL BEM. Decizia Curţii de Apel Chişinău în cazul ex-preşedintelui băncii Grigori Gacikevici

Embed:

Fostul preşedinte al Băncii de Economii Grigori Gacikevici rămâne după gratii. Curtea de Apel a menţinut decizia primei instanţe privind plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a fostului şef al BEM. 

"A fost respins recursul avocatului, domnul Gacichevici rămâne în custodia statului, în continuare efectuăm alte acţiuni de urmărire penală în vederea aprobării vinovăţiei şi obţinerea sentinţei de condamnare", a declarat procurorul Eugen Balan.

Grigori Gacikevici a refuzat să comenteze decizia magistraţilor.

Avocatul fostului preşedinte al BEM spune că va lupta pentru a demonstra nevinovăţia clientului său.

"A fost respins recursul, s-a menţinut încheierea judecătorului de instrucţie din 4 decembrie. Încheierea deciziei Curţii de Apel este irevocabilă. La moment nu avem cale de atac. Urmează să demonstrăm nevinovăţia lui Gacichevici în cadrul procesului", a spus avocatul Iurie Tabarcea.

Dosarul Gacikevici. Curtea de Apel decide dacă fostul șef al BEM rămâne sau nu după gratii

PUBLIKA.MD amintește că Judecătoria Buiucani l-a plasat pe Grigori Gacikevici în arest preventiv pentru 30 de zile, în data de 4 decembrie. El este învinuit că a contribuit la oferirea ilegală a unor credite în valoare de 260 de milioane de lei pentru trei companii.

Fostul şef al BEM mai este cercetat în alte două dosare comasate, deschise în 2013 şi 2015.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul şef al Băncii de Economii riscă până la şapte ani de închisoare.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu