Dosarul Balaban: Cinci persoane plasate în arest preventiv. Un agent economic a fost eliberat

Embed:

Fostul procuror general Valeriu Balaban va sta 30 de zile în arest. El este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi se află în izolatorul CNA. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chişinău, la solicitarea procurorilor. Acuzatul nu a fost prezent la şedinţă, invocând probleme de sănătate. 

De asemenea, judecătorii au emis mandate de arest preventiv pe numele celor patru foşti procurori şi un agent economic care figurează în dosar. Cel de-al doilea agent economic a fost eliberat. 

Prin urmare, procurorii vor sta în arest preventiv între 15 şi 30 de zile, iar agentul economic va petrece 15 zile în arest preventiv. 

PUBLIKA.MD aminteşte că fostul procuror general este acuzat că, în anul 2005, când se afla la şefia instituţiei, a dispus procurarea la un preţ exagerat a unui imobil din spatele Procuraturii Generale.

Pentru această achiziţie, instituţia a plătit nouă milioane de lei, de aproape patru ori mai mult decât preţul real.

Contractul pentru reparaţia clădirii a fost încheiat, de asemenea, fără respectarea procedurilor legale. În total, din bugetul de stat au fost achitate aproape 19 milioane lei, blocul nefiind finalizat nici până astăzi.

Avocaţii spun că vor contesta decizia de plasare a inculpatului.

Procurorii anticorupţie au început să ancheteze cazul, după ce firma de construcţie a cerut să-i fie achitate şase milioane lei pentru lucrările efectuate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu