DOSARUL AUTOGĂRILOR: Patru suspecţi, plasaţi în izolator. Afacerile dubioase din transport i-ar putea costa ani grei de puşcărie

Embed:

Afacerile dubioase din transport i-ar putea costa ani grei de puşcărie. Patru suspecţi din dosarul autogărilor au fost plasaţi astăzi în izolator. Foşti şi actuali şefi de staţii se vor afla în arest între 20 şi 30 de zile. Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Chişinău.

Magistraţii au mai decis ca unul dintre bănuiţi să fie cercetat în arest la domiciliu. Printre persoanele reţinute se numără şi Alexandru Ilieş, care timp de 10 ani a fost şef al Autogării din Căuşeni.

Suspectul susţine că nu s-a implicat în schema ilegală de colectare a banilor.

"- Astăzi la ce decizie vă aşteptaţi?
- Să mă duc acasă. Eu nu mă consider vinovat", a menţionat Alexandru Ilieş, învinuit.

Alţi bănuiţi au fugit de jurnalişti.

În total, în dosarul autogărilor figurează 27 de persoane, doi fiind daţi în căutare. Suspecţii colectau lunar de la şoferii de curse naţionale şi internaţionale câte un milion şi jumătate de lei. Banii erau oferiţi de conducătorii auto pentru scutirea de controale şi acoperirea unor abateri. Intermediari în această schemă erau casierii staţiilor.

"Schemele sunt diferite în dependenţă de gară, sunt sume impunătoare. Sunt şi 12 mii şi mai impunătoare".

Zece suspecţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor organizate, în această săptămână, de procurori în autogările din opt raioane, dar şi din Chişinău şi Bălţi. De asemenea, s-a mai constatat că angajaţii autogărilor strângeau bani de la pasageri pentru depozitarea bagajelor, fără a reflecta sumele în evidenţa contabilă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu