Dosarul Andrei Brăguţa. PG cere pedepsirea procurorului şi judecătorului implicaţi în caz

Embed:

Procuratura Generală cere sancţionarea disciplinară a procurorului Ivan Filimon şi a judecătorului Iurie Obadă. Ambii au fost implicaţi în cazul lui Andrei Braguţa, tânărul decedat în data de 26 august, în puşcăria nr.16.

Procurorii au cerut acest lucru Colegiului disciplinar al CSM și Colegiului de disciplină și etică al Procuraturii.

"Vom verifica, inclusiv sub aspectul laturii penale, dacă acţiunile procurorilor şi ale judecătorului pot sau nu constitui infracţiuni. În dependenţă de materialele pe care le vom acumula, vom decide în consecinţă", a declarat Mircea Roşioru, adjunct al Procurorului General.

CITEŞTE ŞI: Cazul Andrei Brăguţa: PG a deschis DOSAR PENAL PENTRU TORTURĂ ŞI RELE TRATAMENTE

CITEŞTE ŞI: Concluzia autopsiei: Andrei Braguța s-a îmbolnăvit în penitenciar și a murit din cauza pneumoniei


Andrei Braguţa a fost reţinut în data de 15 august, pentru că a condus automobilul cu viteză excesivă şi pe contrasens. El i-a înjurat pe poliţişti şi a sărit la bătaie.

Ulterior, acesta a fost arestat pentru 30 de zile, deşi se afla la evidența medicilor pentru că suferea de schizofrenie cronică.

Potrivit procurorilor, victima a fost bătută de patru colegi de celulă, iar gardienii nu au intervenit.

Totuşi, rezultatele expertizei medico-legale au arătat că tânărul a decedat din cauza pneumoniei de care s-ar fi îmbolnăvit în timpul detenţiei. Miercuri, Guvernul a aprobat un proiect de lege, care prevede îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în izolatoare, în următorii trei ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu