Dosarul Andrei Brăguţa: Patru deţinuţi şi doi poliţişti, condamnaţi la patru și cinci ani de închisoare

Patru deţinuţi şi doi poliţişti au fost condamnaţi pentru tortură, tratament inuman și agresiune în privința lui Andrei Brăguţa. Unul dintre foştii colegi de celulă a tânărului, care a murit acum doi ani după ce a fost bătut în izolator, va sta cinci ani după gratii. Pentru alţi trei, judecătorii au dictat o pedeapsă de cinci ani cu suspendare.

"Pentru unicul deţinut pedeapsa a fost cinci ani de închisoare. Deținutul respectiv ispăşeşte pedeapsa pentru o altă infracţiune în alt dosar şi pedeapsa pronunţată ieri a fost comasată cu pedeapsa pentru prima infracţiune, fiind stabilit definitiv cu 13 ani de închisoare", a spus Ruslan Lupașcu, procuror.

Unul dintre poliţiştii implicaţi în moartea tânărului a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar cel de-al doilea a primit cinci ani cu suspendare. În cazul Braguţa mai figura un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, pe care instanţa l-a achitat. Avocaţii familiei Brăguţa au declarat că nu sunt de acord cu decizia magistraţilor şi o vor contesta. Andrei Brăguţa a fost încătuşat în august 2017 pentru comportament agresiv în trafic şi plasat în izolator unde a fost bătut.

Din cauza rănilor, la doar câteva zile, tânărul a murit la spitalul penitenciarului "Pruncul".

Lasă un comentariu