Dosarul 7 aprilie 2009: Încă un poliţist a fost condamnat la închisoare

Un inspector al secţiei poliţiei criminale al Inspectoratului de Poliţie al sectorului Râşcani din Capitală a fost condamnat pentru că a torturat un participant la evenimentele din 7 aprilie 2009.

Potrivit Procuraturii Capitalei, pe 9 aprilie 2009, poliţistul i-a aplicat unui tânăr mai multe lovituri cu pumnii peste diferite părţi ale corpului, cu scopul de a obţine informaţii despre alţi participanţi la protestele violente din 7 aprilie 2009.

Câteva ore mai târziu, inculpatul a impus victima să se culce cu faţa la podea, după care i-a aplicat multiple lovituri cu picioarele.

Prin sentinţa instanţei de judecată, poliţistul a fost condamnat pentru exces de putere, la 3 ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în organele de drept pe un termen de 2 ani, cu suspendarea executării pedepsei condiţionat, pe un termen de probă de 2 ani.

Menţionăm că procurorii l-au învinuit pe poliţist de comiterea torturii, însă Judecătoria sectorului Râşcani a recalificat acţiunile inculpatului, condamnându-l pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu (articol ce prevede o pedeapsă mai blândă).

Procurorii consideră sentinţa ca fiind prea blândă şi anunţă că o vor ataca în instanţa ierarhic superioară.

Până în prezent, pentru acte de tortură în timpul evenimentelor din aprilie 2009 au fost condamnaţi 10 poliţişti, toţi cu suspendarea executării pedepsei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu