Dosarele TUTUROR studenților de la MEDICINĂ vor fi evaluate. O COMISIE interministerială va fi creată

Dosarele tuturor studenților la medicină vor fi evaluate de o Comisie interminesterială. Inițiativa de formare a acesteia vine din partea Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, după ce s-a depistat că mai mulţi medici, care şi-au făcut studiile în Moldova, activau în ţară în baza unor diplome false în Israel.

Într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu a scris:

"Condamn orice falsificare a actelor, indiferent în ce domeniu, și mai grav implicarea funcționarilor în scheme de falsificare a documentelor de studii. Cred că și instituțiile de drept se vor implica la maxim pentru a investiga acest caz și vor fi aplicate sancționări conform legislației în vigoare în caz că se vor găsi persoane vinovate".

Comisia va examina toate dosarele studenților din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie "N. Testemițanu", de la admitere până la eliberarea diplomelor de licență. 

PUBLIKA.MD amintește că 40 de medici şi farmacişti israelieni au fost reţinuţi în acest caz. Majoritatea celor arestaţi activau în spitale din Israel, unele dintre care sunt extrem de importante. 

Dosarul deschis în acest caz a fost intitulat "Diplome pentru a ucide". 

În componența Comisiei care va verifica dosarele studenților de la medicină, fac parte reprezentanții MSMPS și MECC.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu