Dosar penal: Un român, prins cu 90.000 de ţigări la vama Sculeni

Un bărbat din Vaslui s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiștii de frontieră și vameșii din cadrul Vămii Sculeni cu aproximativ 90.000 de țigări din Republica Moldova ascunse în podeaua, portiere și aripile mașinii pe care o conducea.

"În ziua de 15 iulie, în jurul orei 00:55, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - jud. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Igor M., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza județului Vaslui, la volanul unui autoturism marca Dodge, înmatriculat în România. Pentru valorificarea unor informații, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra vehiculului, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, în locuri special amenajate în podeaua, portierele și aripile din spate ale autoturismului, 86.620 de țigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova", se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Potrivit prevederilor legale, țigările, în valoare de 59.306 lei româneşti și mașina, în valoare de 22.822 lei româneşti, au fost confiscate.

Polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu