Dosar penal pentru falsificarea diplomei premierului Chiril Gaburici

Embed:

La nici două luni de la învestire, premierul Chiril Gaburici s-a pomenit în mijlocul unui scandal. Presa a scris de mai multe ori că acesta ar avea o dimplomă de studii  falsă şi că nu ar fi susţinut bac-ul. Cazul a ajuns şi în vizorul poliţiei, care a pornit o anchetă.

Poliția a deschis dosar penal pe faptul deținerii de către premierul Chiril Gaburici a diplomei de Bacalaureat, care ar putea fi falsă. Este răspunsul pe care l-a primit deputatul liberal Valeriu Munteanu de la Ministerul Educației în urma unei interpelări.

Documentul a fost postat pe pagina de pe o reţea de socializarea deputalului Valeriu Munteanu. Potrivit acestuia, Ministerul Educației nu a putut identifica diploma de studii medii de cultură generală a lui Chiril Gaburici în baza căreia a fost admis la Academia de Studii Economice, deoarece în acea perioadă nu existau sisteme informatizate de evidență a actelor de studii.

Mai mult, la sesiunea de Bacalaureat din anul 1995, Chiril Gaburici a susținut trei examene, iar la două nu s-a prezentat.

La rândul său, ministrul de Interne, Oleg Balan declară că în acest caz a fost pornită o anchetă, care ar putea dura o lună.

''Este vorba despre faptul că, noi la moment, în urma citirii CV-ului, continuăm să ridicăm toate actele de absolvire de la instituţiile de învăţământ, care figurează în CV-ul domnului Gaburici'', a declarat ministrul de Interne, Oleg Balan.

Premierul Chiril Gaburici nu a făcut, deocamdată, comentarii la acest subiect. La începutul lunii martie, în presă au apărut mai multe informații potrivit cărora premierul Chiril Gaburici nu a reuşit să susţină examenul de bacalaureat în 1995. Cu toate acestea, oficialul a fost admis la mai multe instituții de învățământ superiore.

Liberalul Valeriu Munteanu a făcut mai multe interpelări, în luna martie, către Ministerul Educației, după ce în presă au apărut informații precum că prim-ministrul Chiril Gaburici nu ar fi reușit să susţină BAC-ul în anul 1995, atunci când își făcea studiile la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu