DOSAR PENAL pentru destabilizarea situaţiei în stânga Nistrului

Embed:

Un dosar penal pentru încercări de destabilizare a situaţiei a fost deschis în stânga Nistrului. Comitetul de securitate de la Tiraspol anunţă că în astfel de acţiuni ar fi implicată Asociaţia Promo-LEX. Reprezentanţii organizaţiei au fost chemaţi la audieri în calitate de martori.

Potrivit comitetului, Promo-LEX îşi doreşte să blocheze negocierile în formatul "5+2". Reprezentanţii asociaţiei spun că prin aceste acţiuni se urmăreşte discreditarea activităţii lor. Juriştii Promo-LEX reprezintă majoritatea cazurilor la CEDO care se referă la încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Printre acestea este dosarul lui Vadim Pisari, tânărul împușcat de un reprezentant al misiunii de menţinere a păcii în regiune, dar şi cazul jurnalistului Serghei Ilicenco, arestat de structurile de forţă de la Tiraspol. 

"Pentru ziua de marţi rudele lui Ilicenco au preconizat o conferinţa de presă, unde un jurist de la "Promo-LEX" care reprezintă interesele urmează şi el să participe la conferinţa urmează să fie pronunţată decizia CEDO în cazul Pisari, tânărul omorât de pacificatorul rus  astfel, Tiraspolul doreşte să se eschiveze", a spus directorul executiv Promo-LEX, Ion Manole. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu