DOSAR PENAL în cazul intimidării foştilor membri din "Partidul Nostru", condus de penalul fugar Usatîi

Poliţia din Făleşti a deschis dosar penal în cazul intimidării foştilor membri ai formaţiunii "Partidului Nostru", condus de penalul fugar Renato Usatîi. Printre cei vizaţi în anchetă se numără şi adjunctul lui Usatîi, Nicolai Ţipovici. Acum două zile, acesta, însoţit de câţiva membri, l-a ameninţat pe un agricultor care, recent, a părăsit partidul.  

"Cazul a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliţie Făleşti. Ca urmare să fie stabilite toate circumstanţele şi să fie calificat cazul în ordinea art. 155 al Codului Penal al RM. Şi anume ameninţarea cu omorul sau vătămarea gravă a integrităţii sau sănătăţii", a declarat ofiţerul de presă IP Făleşti, Ludmila Condrat. 

Potrivit portalului today.md, în data de 27 martie Ţipovici a mers la proprietarul unei ferme din satul Egorovca, raionul Făleşti, care a decis să plece din formaţiunea "Partidul Nostru". Adjunctul lui Usatîi, însoţit de câţiva membri, a venit cu unul dintre automobilele penalului fugar.

Fermierul le-a declarat poliţiştilor că, fiind ameninţat, i s-a cerut să spună că ar fi fost obligat să părăsească formaţiunea. Acum trei ani, în presă au mai fost publicate înregistrări ale convorbirilor în care subalternii lui Usatîii ameninţă persoanele incomode şi foştii membri. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu