Dorin Chirtoacă vrea ca Festivalul Vinului să dureze două săptămâni. ''Poate fi o carte de vizită a moldovenilor''

Festivalul Vinului din acest an ar putea să dureze chiar mai mult de o săptămână. Propunerea a venit din partea primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care doreşte ca acest eveniment să devină mai popular şi să fie mai accesibil pentru oamenii de rând. În acest an, Festivalul Vinului este programat pentru data de 4-5 octombrie.

''Trebuie să ajungem la un concept precum e Oktoberfest la Munchen. Evenimentul să ofere un timp mai îndelungat, nu doar două zile. Formatul să fie mai atractiv pentru omul de rând. La Oktoberfest cifra de afaceri este de miliarde,  consumul minim un litru de caciulă. Noi cu titlul de campioni jumătate de litru, sau o sticlă de vin. Dacă ar fi de pe 1 până pe 14 octombrie ar fi un beneficiu pentru oraş, acum noi avem beciurile pline'', a declarat Dorin Chirtoacă.

Mai în glumă, mai în serios, Chirtoacă speră să avem şi vizitatori de la Oktoberfest.

''Chiar cu riscul de a fi criticat sunt gata să încercăm să vedem dacă poate fi o carte de vizită a moldovenilor. Ar fi foarte frumos dacă toţi turiştii de acolo s-ar muta la Octoberfestul de la Chişinău. Încă două săptămâni vor putea să-şi întărească sănătatea cu băutură sănătoasă de la Chişinău'', a conchis edilul.

Primăria este dispusă să acorde susţinerea necesară evenimentului şi să închidă perimetrul Pieţii Marii Adunări Naţionale pe toată durata festivalului până la Hramul Chişinăului. Dorin Chirtoacă a propus şi o diviză ''E mult, tare, cu măsură''.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu