Dorin Chirtoacă va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu

Dorin Chirtoacă mai stă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistraţii judecătoriei Chişinău cu sediul la Buiucani.

Edilul suspendat s-a arătat indignat de cererea procurorilor de a-i prelungi arestul şi a declarat că dacă şi-ar fi dorit să fugă din ţară o făcea demult.

"Dacă aveam de gând să părăsesc eu Republica Moldova, înotam Prutul de o sută de ori până acum. Este o obligaţie de serviciu, transformată de procurori ca şi cum ar fi părăsire, nu e niciun fel de părăsire, dacă aveam de părăsit nici nu mă mai întorceam din deplasarea din Belarus" a spus primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

De asemenea, judecătorii au respins cererea avocatului de a-i permite lui Chirtoacă să participe la Congresul autorităţilor locale şi regionale al Consiliului Europei care va avea loc în această lună la Paris.

Cererea avocatului a fost motivată de faptul că Dorin Chirtoacă este vice preşedinte al Congresului şi ar urma să fie raportor la mai multe subiecte de pe ordinea de zi.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut la 25 mai şi plasat în arest la domiciliu în dosarul parcărilor cu plată. El este bănuit de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Edilul riscă până la șapte ani de închisoare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu