Dorin Chirtoacă şi Igor Gamreţki s-au întâlnit la judecătorie: Eu nu mai vorbesc cu el până la sfârșitul vieții (FOTO)

Procurorii cer doi ani de puşcărie pentru şeful Direcţiei Transport din Capitală, Igor Gamreţki, acuzat în dosarul parcărilor cu plată. Solicitarea a fost făcută către magistraţii oficiului Buiucani al Judecătoriei Chişinău.

Acolo, inculpatul s-a întâlnit cu primarul Dorin Chirtoacă, venit la o altă şedinţă din acelaşi dosar. Foştii colegi nici nu s-au salutat. Tot astăzi, Procuratura Anticorupţie a trimis în judecată cazul edilului, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii au cerut ca Dorin Chirtoacă să fie suspendat din funcţie. 

Dorin Chirtoacă şi Igor Gamreţki s-au întâlnit la judecătorie, după ce nu s-au văzut aproape două luni. 

"Nu discutăm acum, fiindcă suntem pe acelaşi dosar şi nu este ok, ca să discutăm", a afirmat inculpatul în dosarul parcărilor cu plată, Igor Gamrețki. 

"L-am văzut pe trotuar, pe stradă, dar nici nu i-am răspuns la bună ziua şi nu o să o fac mai departe pe parcursul întregii vieţi", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Supărat, Dorin Chirtoacă afirmă că nu-şi va ierta niciodată fostul coleg de clasă.

"Pentru acuzaţiile calomnioase, pentru tot ce a scris murdar şi nedrept în adresa mea în acest dosar. Pentru că dumnealui, încercând să scape sau să-şi uşureze răspundere şi pedeapsa a arătat cu degetul spre mine. La fel au făcut şi alţii, din păcate", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Igor Gamreţchi a solicitat o procedură simplificată de judecare.

"Este de acord cu probele, şi-a recunoscut vinovăţia. Astfel, are parte de o procedură specială", a comunicat procurorul, Dumitru Robu.

Tot astăzi, procurorii au cerut prelungirea controlului judiciar cu încă 30 de zile pe numele lui Gamreţki, iar cererea a fost acceptată. Sentinţa va fi pronunţată în data de 3 august.

"- La ce pedeapsă vă aşteptaţi?
- Una corectă, cel puţin", a comunicat inculpatul în dosarul parcărilor cu plată, Igor Gamrețki.

Foştii colegi nici nu s-au salutat.

Procurorii cer suspendarea din funcţie a primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, după ce au trimis azi dosarul său în judecată. Totodată, cer doi ani de puşcărie pentru şeful Direcţiei transport, acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în aceiaşi cauză penală.

Solicitarea a fost făcută magistraţilor Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Buiucani. Acolo inculpatul s-a întâlnit cu edilul, venit la o altă şedinţă de judecată din acelaşi dosar.

Foştii colegi de şcoală şi de muncă nici nu s-au salutat.  

Şeful Direcţiei Transport a Primăriei a fost suspendat din funcţie, în urma unei dispoziţii a edilului. Igor Gamreţchi este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul parcărilor cu plată.

În acelaşi caz sunt vizaţi primarul Dorin Chirtoacă, viceprimarul Nistor Grozavu şi un influent om de afaceri.

Chirtoacă a fost trimis în judecată pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi corupere pasivă în proporţii deosebit de mari. Iar procurorii solicită  Consiliului Municipal să-l suspende din funcţie, ca să nu influienţeze martorii.

Secretarul interimar al Consiliului Municipal, Adrian Talmaci, a declarat că deocamdată nu a primit solicitarea procurorilor, din această cauză nu ştie când va fi examinată.

Potrivit anchetatorilor, licitaţia a fost organizată cu abateri grave, iar câştigătorul i-a oferit lui Dorin Chirtoacă 26 la sută din capitalul firmei, pe care urma să le împartă cu Gamreţchi. 

În context, anchetatorii i-au cerut Consiliului Municipal să-l suspende din funcţie pe edil, ca să nu influienţeze martorii. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Dorin Chirtoacă afirmă că el nu poate fi suspendat din funcţie de CMC. 

"Suspendarea din funcţie a subsemnatului o poate face numai instanţa de judecată. Şi dacă o cereţi în mod ilegal, atunci pică argumentele voastre şi rezultă că doriţi să o faceţi în scop politic", a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Chirtoacă le-a mai cerut procurorilor să-i publice dosarul, fie să-i permită lui să facă acest lucru. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu