Dorin Chirtoacă şi-a instruit subalternii să strângă gunoiul şi a plecat cu treburi

Embed:

Au lăsat fotoliile moi de la birou, au schimbat costumele pe haine sport şi au ieşit să facă ordine în zonele verzi din oraş. Peste 300 de funcţionari de la Primăria Capitalei au făcut curăţenie în parcul de pe strada Calea Orheiului.

Unii subalterni spun că Dorin Chirtoacă a venit să le dea o mână de ajutor, dar a plecat, după puţin timp, pentru o întâlnire importantă de serviciu. Totuşi, presa nu l-a văzut pe edil.

Echipaţi cu saci şi mănuşi, şefii serviciilor municipale, împreună cu subalternii lor, au strâns toate deşeurile menajere aruncate în parc de către locuitorii Capitalei: 

"Borcane, sticle de plastic, sticle cu pământ. Acesta e adus aici special şi îi aruncat. Mai bine îl arunca la el la poartă."

"Iată o căciulă cineva a cumpărat-o şi nu a reuşit să o poarte până la urmă. Nişte ustensile care cred că nu au reuşit să le folosească."

"E o grămadă mai serioasă. Cam pentru vreo cinci-şase săcuşori, amenda ar costa vreo 20 de mii de lei şi ar fi normal pentru oamenii care nu au obraz şi simţ omenesc."

Autorităţile constată că astfel de acţiuni de salubrizare nu dau rezultate, fiindcă oamenii nu conştientizează că trebuie să se implice personal pentru a ocroti mediul înconjurător.

"Lumea aşa să iasă să facă curăţenie împrejurul casei, în parcurile în care se odihnesc cu părere de rău nu iese. Ei vin, fac murdăria, dar de strâns trebuie să strângă cineva", se plânge şeful Întreprinderii "Spaţii Verzi" Chişinău, Eliferii Haruţa. 

"Veniţi că se umple sacul la mine. Hai, veniţi şi voi! Uitaţi-vă ce se face,  şi detalii de la automobile şi tot ce doriţi. Poate încetişor se mai educă oamenii noştri şi cu ajutorul Domnului vom avea o altă situaţie mai ales în zonele verzi", nu-şi perde speranţa  viceprimar Capitalei  Vlad Coteţ.

Timp de aproape două ore, funcţionarii au adunat peste 30 de tone de gunoi.

 


 Tot azi,  peste 300 de muncitori de la  Întreprinderea "Spaţii Verzi",  Regia "Autosalubritate" şi angajaţi ai preturilor de sector au curăţat mai multe zone verzi din Capitală.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu