Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală. PRIORITĂŢILE anunţate de actualul primar

Embed:

17 persoane concurează pentru fotoliul de primar al Capitalei. Consiliul Electoral de Circumscripţie a înregistrat, astăzi, ultimii trei candidaţi. Este vorba despre ministrul Culturii, democrata Monica Babuc, candidatul propus de Blocul Electoral "Lista Poporului", Igor Căldare, şi liberalul Dorin Chirtoacă. Actualul primar s-a lansat în campania electorală pe scările Cascadei de Jos din Parcul Valea Morilor.

Convins că va obţine cel de-al treilea mandat de primar, liberalul Dorin Chirtoacă, ultimul din buletinul de vot, a prezentat în faţa electorilor săi cinci priorităţi.

"Să continuăm crearea de noi locuri de muncă. Să înoim complet parcul de troleibuze şi autobuze până în anul 2019. Derularea programelor de izolare termică a blocurilor locative. Continuarea modernizării reţelei principale de drumuri. Soluţionarea problemei deşeurilor solide din municipiu", a menţionat Chirtoacă printre priorităţi.

Dacă Dorin Chirtoacă a coborât pe scările de la Cascada din parc, o persoană cu deficienţe de văz a urcat cele 200 de trepte de la Valea Morilor, cu o halteră de 100 de kilograme în spate.

Tânărul Vladimir Butucea este la prima provocare de acest gen şi şi-a demonstrat, astfel, susţinerea pentru Marcel Darie, un alt candidat la fotoliul de primar.

Tot luni, a intrat în campanie electorală şi Oazu Nantoi, candidatul Blocului electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova-Iurie Leancă". Printre priorităţile fostului analist politic se numără lupta cu fenomenul corupţiei, concedierea funcţionarilor de la Primăria Capitalei şi angajarea unor persoane noi prin concurs, dar şi atragerea investiţiilor străine.

"Sunt mândru de echipa aceasta deoarece în componența ei sunt oameni care au experiența de a accesa fonduri și investiții străine și intenționăm să le aplicăm și pentru Chișinău. Interesul nostru prioritar ca Chişinăul să devină un oraş în care merită să rămâi. La treabă!", a menţionat Oazu Nantoi.
    
Alegerile locale vor avea loc în data de 14 iunie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu