Dorin Chirtoacă: Pe circumscripţii trebuie să rămână în cursă un singur candidat proeuropean şi unionist

Embed:

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, cheamă partidele unioniste şi proeuropene la discuţii pentru a lăsa în cursă în circumscripţiile uninominale doar un singur candidat.

Liderul PL susţine că stânga are toate şansele să preia puterea, dacă unioniştii nu vor lăsa la o parte orgoliile.

"Măcar acum în ceasul al 12-lea să ne dăm seama. Pe circumscripţii trebuie să rămână în cursă un singur candidat proeuropean şi unionist", a declarat preşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă mai spune că o altă problemă a partidelor de dreapta este integritatea liderului PPDA, Andrei Năstase. Recent, preşedintele liberalilor a prezentat probe potrivit cărora, Andrei Năstase l-a ajutat pe naşul său de cununie Victor Ţopa să privatizeze fraudulos compania "Air Moldova". Astfel, în urma acestei tranzacții, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape şapte milioane de euro.

"Rezolvați problema cu Andrei Năstase, cu cele 7 milioane furate împreună cu naşul său, Victor Ţopa, este o problemă, care o puteţi rezolva, nu-l acoperiţi o să vă iasă pe ochi această complicitate la furtul din 99 şi 2000 încoace şi minciuna lui spusă în 20 de ani întregii societăţi", a mai adăugat Chirtoacă.

Andrei Năstase nu a comentat acuzaţiile lui Chirtoacă. Liberalii şi-au dorit să meargă la alegeri împreună cu binomul PAS-PPDA, însă Sandu şi Năstase i-a anunţat că sunt obligaţi să treacă un filtru de integritate, lucru care a supărat conducerea PL.

Ulterior, deşi au convenit că vor desemna canidaţi comuni în circumscripţii, binomul Sandu-Năstase le-a închis uşa în nas, precizând că au întârziat cu lista şi le-a recomandat să candideze pe circumscripțiile uninominale rămase neîmpărțite, printre care Găgăuzia, Transnistria şi Rusia. Anterior, preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a calificat decizia lui Sandu şi Năstase de a merge în alegeri fără PL, în pofida compromisului atins, drept una orgolioasă şi îngâmfată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu