Dorin Chirtoacă nu scapă de arest la domiciliu. Instanţa i-a prelungit măsura preventivă cu încă 30 de zile

Embed:
Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu scapă de arest la domiciliu. Magistraţii Judecătoriei Chişinău i-au prelungit măsura preventivă cu încă 30 de zile.

Instanţa a respins şi cererea avocaţilor cu privire la suspendarea dosarului în legătură cu desfăşurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Primarul suspendat al Capitalei a menţionat faptul că potrivit Convenţiei Drepturilor Omului, aceasta este o încălcare.

"Ori merge procesul penal şi nu are loc referendumul, ori are loc referendumul şi nu merge procesul penal, legea spune foarte clar asta prin urmare decizia de astăzi este absurdă. Cred că oamenii au înţeles că nu are rost să iasă la referendum pentru că ar da curs unei prostii", a spus Dorin Chirtoacă.

Avocaţii lui Chirtoacă spun că se vor adresa la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

"Practic rămânem fără cuvinte. Evident că este o hotărâre incorectă şi ilegală. Vom contesta încheierea prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive", a precizat Tatiana Iovu, avocat.

Procurorul a invocat însă mai multe motive pentru care nu poate fi schimbată măsura preventivă de arest la domiciliu.

"Codul Electoral articolul la care a făcut trimitere partea apărării prevede şi restricţii şi anume pentru a fi preîntâmpinate infracţiunile. Influenţarea martorilor în proces, riscul comiterii infracţiunii prin determinarea martorilor de a-şi schimba declaraţiile, riscul eschivării de la instanţa de judecată", a precizat Dumitru Robu, procuror.

Pentru prima dată în ultimii nouă ani, Dorin Chirtoacă va lipsi de la manifestările dedicate Hramul oraşului. Primarul suspendat i-a felicitat pe locuitorii Capitalei şi i-a atenţionat că sărbătoarea va fi cu surprize din parte preşedintelui Igor Dodon.

"Petrecăreţul de la Condriţa am înţeles că şi-a anunţat prezenţa. În cazul în care va fi politizat hramul Chişinăului şi va fi cu ceva gust amar. Din câte am înţeles s-ar putea întâmpla chestiile acestea de parcă oraşul aparţine deja altcuiva. Rog locuitorii oraşului să nu atragă atenţie şi să se bucure totuşi de sărbătoare. Hram frumos si fericit tuturor", a subliniat  primarul suspendat al Capitalei.

Igor Dodon nu a venit deocamdată cu o reacţie la aceste acuzaţii. Dorin Chirtoacă a fost reţinut acum patru luni fiind acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită în dosarul parcărilor cu plată. El se declară nevinovat.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu