Dorin Chirtoacă la urnele de vot: Am votat pentru o relaţie corectă a primarului cu alegătorii săi. Ne dorim un stat de drept cu reguli corecte

Embed:

Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă și-a exprimat opțiunea de vot. Acesta a menţionat că a votat pentru o relaţie corectă a primarului cu alegătorii săi.

"Am ajuns la alegeri, pentru a pune capăt uzurpării şi pentru a continua dezvoltarea europeană a Chișinăului. Așteptarea este cu siguranță aceeași cu așteptarea celor câteva sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care s-au ridicat și în 2009 pentru un viitor european, și în 2010, și în 2014, și în 2016, pentru ca acești oameni și toți ceilalți să aibă un viitor european.

Noi ne dorim un stat de drept cu reguli corecte de funcționare a unui stat. Cu separarea puterilor în stat. Cu Parlament, Guvern, Justiție care să lucreze separat și puterea a patra să fie independentă. La noi toate s-au dat peste cap", a precizat Dorin Chirtoacă.

PUBLIKA.MD aminteşte că peste 630 de mii de locuitori din municipiul Chişinău sunt aşteptaţi la urne să-şi aleagă primarul. Pentru asta au fost tipărite cam tot atâtea buletine care măsoară 32 de centimetri. Cetăţenii îşi pot exercita dreptul la vot până la ora 21.00.

11 candidaţi râvnesc fotoliul de primar al Capitalei, care a rămas liber din februarie, după demisia lui Dorin Chirtoacă. Majoritatea dintre ei, mai exact 10, sunt membri ai partidelor politice. Doar un pretendent candidează independent. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu