Dorin Chirtoacă, în fața instanței: Ne vom adresa la Curtea Europeană pentru Drepurile Omului

Embed:
Avocaţii lui Dorin Chirtoacă au cerut în instanţă anularea ordonanţei privind înlăturarea lor din procesul primarului suspendat. Prezent la nouă şedinţă de judecată în dosarul parcărilor cu plată, primarul suspendat a declarat că ordonanţa respectivă este una ilegală.

"Prin faptul că şi astăzi a fost respinsă examinarea cu privire la chestiunea de înlăturare a avocaţilor sunt epuizate căile interne în Republica Moldova de a ataca ordonanţa procurorului cu privire la înlăturarea avocaţilor. Ne vom adresa la Curtea Europeană pentru Drepurile Omului."

La rândul său, procurorul care instrumentează cazul spune că toate acţiunile sale au fost legale.

"Nu o să comentez cele menţionate de partea apărării. Instanţa a decis de a admite plângeri de a fi anexate materiale cauzei penale, însă instanţa se va expune odată cu fondul cauzei"

Amintim că ordonanţa privind înlăturarea din proces a avocaţilor a fost emisă în data de 31 mai. Decizia a fost luată pe motiv că apărarea ar fi tergiversat intenţionat examinarea cauzei penale. Dorin Chirtoacă a fost reţinut în data de 25 mai şi plasat în arest la domiciliu în dosarul parcărilor cu plată. El este învinuit de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Edilul, care pledează nevinovat, riscă până la șapte ani de închisoare. La următoarea şedinţă din 2 octombrie, instanţa urmează să se expună asupra cererii avocaţilor privind eliberarea lui Chirtoacă din arest la domiciliu.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu