Dorin Chirtoacă: Cerem demisia ministrului Justiţiei. E o batjocură faţă de noţiunea de concurs şi denotă că lucrurile sunt aranjate

Embed:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, se arată dezamăgită de rezultatele concursului cu privire la preselecția candidaților la funcția de Procuror General şi cere demisia ministrului Justiţiei, Olesea Stamate.

"Cerem demisia ministrului Justiţiei, Oleasea Stamate (Kovali), anularea resultatelor "preselecţiei" şi desfiinţarea comisiei făţarnice a Guvernului!

1. O listă din numai 4, din 20 de candidaţi pentru a doua etapă de concurs la CSP, este o batjocură faţă de noţiunea de concurs şi denotă că lucrurile sunt aranjate. Este evident că Gribincea şi Stoianoglo au fost scosi în faţă de ACUM şi PSRM, ceilalti doi, Crismaru şi Soltan, fiind de umplutură în lista scurtă.

2. De ce alături de Gribincea nu se regăseşte Gligor, ambii fiind din generaţia nouă, şi având o prestaţie la acelaşi nivel de ani de zile? De ce numai patru în lista scurtă? Este evident că toţi cei 16, eliminaţi abuziv din etapa a doua a concursului, au fost înlătuaraţi pentru a nu crea probleme, la CSP, tandemului ACUM-PSRM, Gribincea - Stoianoglo, menţionati mai sus.

3. De ce alţi jurişti reputaţi nu au dreptul să se prezinte la concursul de la CSP? Aceasta este o îngrădire abuziva a dreptului unei persoane să acceadă la o funcţie publică.

4. Iniţial s-a anunţat că etapa de preselecţie făcuta de comisia Guvernului este pentru a nu admite persoane incompatibile în etapa a doua (cu probleme de integritate). 

5. Noi avem turul doi la Primărie sau la Procuratura Generală, de fapt? Acest aranjament este şi mai murdar şi mai cinic decât toate de până acum. Iar faptul că acest "concurs" este suprapus cu campania electorală pentru locale şi mai ales Chişinău, arată că atât ACUM, cât şi PSRM se tem să fie deconspiraţi", a menţionat Dorin Chirtoacă, într-o postare pe Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că Ministerul Justiției a ales patru candidaţi pentru funcţia de Procuror General, care vor fi propuşi Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba de juristul Vladislav Gribincea, despre care se vehicula că ar fi favoritul cursei. Pe lângă Gribincea, au fost aleși fostul procuror din Găgăuzia, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru, dar şi Veaceslav Soltan.

În competiţia finală nu a ajuns însă Ştefan Gligor candidatul pentru care societatea civilă a semnat o petiţie ca să-l înainteze în concurs.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu