Dorin Chirtoacă cere oamenilor legii să reîntoarcă terenul vândut firmei "Moldconstruct Market" în proprietatea Consiliului Municipal Chişinău

Embed:

Centrul Anticorupţie a iniţiat un dosar penal privind factorii de decizie din cadrul Primăriei şi Consiliului Municipal Chişinău care, în 2006, au vândut firmei "Moldconstruct Market" un teren, la preţ redus. Pe marginea acestui caz, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost audiat astăzi, în calitate de martor. Întrucât primarul şi-a parcat maşina neregulamentar, prezenţa lui la Centrul Anticorupţie a stârnit nemulţumirea mai multor şoferi.

Potrivit lui Chirtoacă, preşedintele Comisiei de licitaţie de atunci a fost ex-primarul-interimar Vasile Ursu.

Dorin Chirtoacă cere oamenilor legii să reîntoarcă terenul în proprietatea Consiliului Municipal Chişinău. La rândul său, fostul primar-interimar al capitalei, Vasile Ursu susţine că licitaţia a fost organizată conform legii, iar "Moldconstruct Market" a oferit cel mai mare preţ pentru teren.

Ofiţerii Anticorupţie confirmă că terenul de pe strada Ciocârliei a fost vândut în detrimentul intereselor minicipalităţii.

Centrul Anticorupţie a iniţiat un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu urmări grave. Cei care se fac vinovaţi de comiterea acestei infracţiuni riscă o amendă de până la 16 mii de lei sau detenţie pe un termen de până la şase ani.

Lasă un comentariu