Dorin Chirtoacă: ACUM se va transforma într-un staf electoral al socialiştilor dacă semnează un nou acord politic cu PSRM

Embed:

Blocul "ACUM" se va transforma într-un staf electoral al socialiştilor dacă semnează un nou acord politic cu PSRM. Cel puţin asta susţine preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Într-o conferinţă de presă, liberalul i-a taxat pe cei din PAS şi PPDA pentru că promovează candidaţii socialişti în funcţii importante în instituţiile statului. 

"Şi aşa v-aţi făcut de râs cu procuror, cu CNA, cu Curtea Constituţională, cu Ţurcan. Dacă mai semnați şi acord cu PSRM înseamnă că-i amin, înseamnă că nu sunteţi alt ceva decât un staf electoral al PSRM", a precizat Chirtoacă.

În context, Dorin Chirtoacă o îndeamnă pe premierul Maia Sandu să pună piciorul în prag şi în septembrie, când va merge la Moscova alături de ministrul de Externe, Nicu Popescu, să ceară Federaţiei Ruse scuze publice pentru consecinţele pactului Ribbentrop - Molotov. Pentru a o convinge, Chirtoacă este gata să-i arate prim-ministrului expoziţia deschisă recent la Moscova, care prezintă, în original, protocolul secret al pactului.

"Este obligatoriu să mergeţi la expoziţie. Dacă vreţi pot să merg ca ghid, că ştiu acolo totul deja pe de rost. Este obligatoriu, ţine de obrazul, de demnitatea voastră. Să vedem ce Guvern avem. Chiar să vedem ce Guvern o să avem când o să meargă la Moscova. Ce preşedinte avem e clar, o lepră şi jumătate", a declarat liderul PL.

Solicitaţi de postul nostru de televiziune, premierul Maia Sandu şi preşedintele ţării, Igor Dodon, nu au răspuns la telefon pentru o oferi un comentariu.

Un nou acord politic dintre "ACUM" şi PSRM ar urma să fie semnat în curând. În timp ce socialiştii afirmă că sunt gata să-şi pună semnătura pe document, proiectul căruia este deja gata, Maia Sandu condiţionează semnarea acestuia.

Preşedintele PAS a dat de înţeles că pentru încheierea unei astfel de înţelegeri este necesară demisia fostului deputat socialist Vladimir Ţurcan de la şefia Curţii Constituţionale.

În acelaşi timp, nu toţi deputaţii blocului "ACUM" susţin semnarea acestui acord. Cel mai necruțător pare să fie parlamentarul din fracţiunea PPDA Octavian Țîcu, care a menţionat că aprofundarea colaborării cu PSRM va fi nocivă pentru blocul "ACUM".

Ulterior, el l-a etichetat pe președintele Igor Dodon drept cadavru politic şi a declarat că ar intoxica orice partid cu care ar lucra.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu