Dorin Chirtoacă a vizitat cascada de pe Bulevardul Constantin Negruzzi. Cum i s-a părut (FOTO)

Primarul Dorin Chirtoacă, a inspectat astăzi şantierul de pe bd. Constantin Negruzzi. La moment, strada este în reparaţie capitală, iar pe şantier au loc lucrări de reconstrucţie a tronsonului de canalizare pluvială.

După cum a conchis primarul de Chişinău, în urma vizitei pe şantier, ploaia de astăzi, a demonstrat, o dată în plus, necesitatea executării proiectului privind reconstrucţia canalizării în general.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, de mai mulţi ani canalizarea pluvială nu funcţionează, iar apa se adună în zona Gării Feroviare sau străzii Albişoara. În urma ploilor abundente zonele respective erau adeseori inundate.

"Astăzi vedem că în zonă s-a format o adevărată cascadă", a spus primarul Dorin Chirtoacă, menţionând că în urma executării lucrărilor de reconstrucţie, problema inundaţiilor va fi soluţionată pentru următorii 50 de ani.

De asemenea, primarul capitalei a constatat complexitatea lucrărilor care se desfăşoară la adâncimea de 5-7 m, inclusiv din cauza riscului alunecărilor de pământ, în special la trecerea pe sub pasajul subteran de la intersecţia bd. Constantin Negruzzi – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Ciuflea.

Până în prezent, pe tronsonul de canalizare pluvială au fost construite 17 cămine monolite de colectare, din cele 21 incluse în proiect, la care vor fi conectate receptoarele de captare a apei şi au fost montate circa 600 metri liniari de tuburi noi.

Totodată, s-au realizat lucrări de amenajare stradală a bd. C. Negruzzi, inclusiv placarea cu pavaj a peste 1.000 m pătrați de trotuare şi montarea a circa 500 metri liniari de borduri.

Menţionăm că reconstrucţia canalizării pluviale presupune înlocuirea conductelor existente cu diametru de 1.000 mm cu cele de 1.400 mm şi construcţia căminelor monolite pentru captarea debitului de apă în urma ploilor abundente.

Reabilitarea canalizării pluviale pe bd. Constantin Negruzzi este parte componentă a proiectului care prevede reconstrucţia reţelei de străzi şi trotuare, crearea locurilor de parcare şi modernizarea sistemului de iluminat public pe șase străzi centrale ale oraşului, inclusiv bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. C. Negruzzi, str. V. Alecsandri, str. Tighina, str. 31 August 1989 şi str. Alexandru cel Bun.

Proiectul este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu