Dorin Chirtoacă a cerut a treia oară recuzarea judecătorului Alexandru Negru. Cum şi-a motivat demersul

Embed:

Primarul suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă a cerut a treia oară recuzarea judecătorului Alexandru Negru. S-a întâmplat la şedinţa de judecată de joi.

Avocaţii lui au motivat demersul prin existenţa unui conflict de muncă mai vechi. Cererea de recuzare a fost respinsă, iar magistratul a considerat-o neîntemeiată.

Drept urmare şedinţa în dosarul edilului a fost condusă de acelaşi judecător.

Dorin Chirtoacă susţine că magistratul nu ar trebui să se ocupe de acest proces.

"A fost angajat în trecut la o întreprindere municipală. O întreprindere municipală la care am desfăşurat o anchetă de serviciu în anul 2009, directorul căruia a fost dat afară pe articol ca urmare a acestei anchete de serviciu", a explicat primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Procurorul susţine că cererea avocaţilor este neîntemeiată.

"Judecătorul Negru nu a avut careva legătură contractuală cu inculpatul Dorin Chirtoacă, mai mult ca atât acesta a fost eliberat din funcţie în baza unei cereri depuse de către el personal şi nu în baza unei anchetei de serviciu", a declarat procurorul Victoria Furtună. 

Judecătoarea care a examinat cererea avocaţilor a susţinut poziţia procurorilor.

Şedinţa la care urma să se decidă dacă arestul lui Chirtoacă va fi prelungit a fost amânată pentru astăzi.

Tot azi expiră şi termenul mandatului de arestare.

Chirtoacă a fost privat de libertate de jumătate de an. El este învinuit în corupţie pasivă şi trafic de influenţă, însă respinge toate învinuirile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu