Dorin Chirtoacă a avut un şoc cultural în Germania. Ce experienţă inedită a trăit edilul

Embed:

Primarul Capitalei a avut parte de un şoc cultural într-un oraş european. Săptămâna trecută edilul a efectuat o vizită în oraşul Mannheim din Germania, unde a putut participa la un festival al vinului. 

''Credeam că voi afla de la organizatorii festivalului berii anumite informaţii, cum putem prelua experienţă de la ei, dar am aflat că au şi ei un festival al vinului. Nu s-a făcut un studiu comparativ pentru a se vedea diferenţele, nimeni nu se poate mobiliza, de ce nu putem progresa şi noi? Totul era din lemn, în stil rustic, civilizat. Am văzut scaune, mese în formă de poloboc, noi de ce nu putem face? Nu ne duce capul?'', a întrebat retoric Chirtoacă.

Primarul a vorbit şi despre lucrul care l-a impresionat cel mai mult.

''Chiar am rămas frapat când am văzut la intrare un grup sanitar. Era un bătrânel care cerea 50 de cenţi. După ce am plătit l-am văzut cum a luat flaconul într-o mână şi buretele în altă mână. M-a întrebat dacă nu vreau să îmi dezinfecteze toaleta înainte să o folosesc. M-am simţit chiar incomod. Ce înseamnă lume civilizată'', a spus primarul.

Chiroacă a menţionat că atunci când călătoreşte în oraşele europene pe lângă distanţă are impresia că poate călători în spaţiu şi timp.

''Mannheim are în spate o contribuţie destul de serioasă pentru Chişinău. Acolo s-au inventat pistele pentru biclişti, tractorul, bicicleta, liftul. La 7 aprilie 2009, când la noi erau proteste, ei au pus temelia unei centrale electrotermice de 900 de Megawaţi. Astăzi centrala funcţionează pe baza de cărbune adus tocmai din Columbia, pe ocean, mare, râuri. De ce aici la noi abia reuşim să păstrăm ceea ce avem, iar noi ne dăm eroi mari nefăcând nimic, pierzând banca sau aeroportul'', a conchis Dorin Chirtoacă.

Publika.md aminteşte că primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a efectuat săptămâna trecută o vizită în oraşul german Mannheim. Chirtoacă s-a dus cu o tablă de şah şi cu o colecţie de vinuri moldoveneşti şi s-a întors cu o autospecială de deszăpezire. Utilajul reprezintă un cadou din partea oraşului german, care este înfrăţit cu Chişinăul de 25 de ani şi urmează să fie adus în capitală.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu