Dorel Musteaţă: Ședința Adunării Generale a Judecătorilor, la care a fost demisă conducerea CSM, a fost convocată prin fraudă

Ședința Adunării Generale a Judecătorilor, la care a fost demisă in corpore conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, ar fi fost convocată prin fraudă. Cel puțin asta susține fostul șef interimar al CSM, Dorel Musteaţă, potrivit căruia, judecătorii Curții de Apel ar fi manipulat programul care repartizează dosarele, astfel încât acestea să nu fie distribuite aleatoriu, așa cum este normal, ci să ajungă doar la cei dispuși să voteze pentru.

Această informație i-ar fi fost confirmată de şefa Agenţiei de Administrare a Instanţelor Judecătoreşti. 

"La repartizarea dosarului examinat în cauză a fost manipulat programul integrat de gestionare a dosarelor. Am fost informat că examinarea dosarului a început la ora 15:00, dar repartizarea către judecător a avut loc la 16:34", a spus şeful interimar demis al CSM, Dorel Musteaţă.

Contactat de postul nostru de televiziune, ofiţerul de presă al Curţii de Apel Chişinău a declarat că nu comentează acuzațiile, deoarece acest caz este investigat de organele abilitate. Hotărârea din 20 septembrie a fost pronunţată din completul format magistratele: Angela Bostan, Ala Malîi şi Ecaterina Palanciuc din cadrul Curţii de Apel Chişinău.

Şapte zile mai târziu, judecătorii au organizat Adunarea Generală a Judecătorilor, iar în cadrul acesteia, șase membri permanenţi şi unul supleant al Consiliului Superior al Magistraturii au fost demişi.

Mâine, magistraţii vor convoca din nou întrunirea extraordinară, pentru alegerea noilor membri. 

 

 

loading...

Lasă un comentariu