Dopaj în masă la naţionala Mexicului: 5 fotbalişti depistaţi pozitiv

Embed:

Selecţionata Mexicului îşi va continua evoluţia la Gold Cup cu un lot de doar 17 jucători, după ce 6 membri ai lotului nu mai pot fi folosiţi. Fundaşul Ricardo Osorio nu va mai putea juca niciun meci la turneu din cauza unei accidentări, iar alţi 5 membri ai lotului au fost depistaţi pozitiv cu clenbuterol, o substanţă interzisă, după meciul câştigat cu 5-0 în faţa Salvadorului, în prima etapă a grupei A.

Este vorba de portarul Guillermo Ochoa, fundaşii Francisco Rodriguez şi Edgar Duenas, precum şi de mijlocaşii Antonio Naelson şi Christian Bermudez. Oficialii federaţiei mexicane susţin că substanţa a nimerit în organismele jucătorilor după ce aceştia au consumat carne de calitate îndoielnică.

"A fost un accident. Conform informaţiilor de care dispunem, jucătorii s-au contaminat cu clenbuterol consumând carne. Despre calitatea îndoielnică a cărnii se vorbeste de ceva timp, iar victime devin şi mulţi oameni simpli. Acum suferim şi noi din cauza ei", a declarat Hector Gonzales Inrritu, director-coordonator al loturilor naţionale, Federaţia Mexicană de Fotbal.

Cei 5 fotbalişti mexicani au fost sancţionaţi înaintea partidei câştigate de Mexic în faţa Cubei în etapa a doua cu 5-0, la fel ca şi meciul primei etape în care au jucat doi dintre cei în cauză: portarul Ochoa şi fundaşul Rodrguez. Cei 5 sportivi riscă o suspendare de până la doi ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu