Donează mai mult decât câştigă. Hrenova a donat PSRM, în 2014, peste 154 de mii de lei

Embed:

Donează mai mult decât câştigă. Este vorba de candidatul PSRM, Elena Hrenova, care se regăseşte şi pe lista naţională a formaţiunii sub numărul 52.

Pentru campania electorală din 2014, Hrenova a donat partidului din care face parte 154 de mii de lei, chiar dacă a raportat venituri de 17 mii de lei. Informaţia a fost făcută publică de portalul anticoruptie.md.

Elena Hrenova a fost consilier din partea PCRM în Consiliul Municipal Chişinău din 2011 până în anul 2014. După alegerile parlamentare din 2014 a devenit deputat din partea Partidul Socialiştilor.

Când a ajuns în Parlament, a indicat un venit de 17 mii de lei din indemnizații de consilier municipal. În pofida veniturilor modeste, conform rapoartelor financiare depuse la CEC, Elena Hrenova a donat pentru noua sa formațiune politică, aproape 154 de mii de lei ca președinte al Societății „Echitate”. Diferența dintre veniturile declarate și donațiile pe care le-a făcut pentru PSRM a constituit peste 136 de mii de lei.

Alte nereguli au fost găsite şi în alte declaraţi de venit depuse de Hrenova. În 2013, când încă era consilier PCRM a declarat venituri fără a preciza valoarea acestora.

Doar la secțiunea imobile a indicat două apartamente, primul de 43 de metri pătrați, și cel de-al doilea de 46 de metri pătrați. Alesul local a evitat să precizeze valoarea celor două locuințe. În 2014, când a ajuns în Parlament, Hrenova a scris în declaraţia de venit alte imobile decât în 2013 – un apartament cu suprafaţa de 17 metri pătraţi şi altul de 24 de metri pătraţi dobândit în 2002 – fără a preciza ce a făcut cu cele menţionate cu un an înainte.

În aceeaşi secţiune, deputata a trecut şi o casă de locuit cu suprafaţa de 43 de metri pătraţi. Potrivit site-ului avere.md, Hrenova a prezentat informaţii eronate şi în anii 2013, 2014 şi 2016 referitor la suprafaţa şi anul dobândirii imobilelor deţinute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu