Donduşeni, în pragul unei crize a deşeurilor. Primăria nu a semnat un nou contract pentru salubrizare şi are datorii de sute de mii de lei

Embed:

Orașul Dondușeni este în pragul unei crize a deşeurilor. De două zile întreprinderea responsabilă de salubrizarea străzilor şi cartierelor refuză să facă acest lucru. Asta deoarece contractul de prestare a serviciilor, încheiat cu primăria, a expirat încă în luna decembrie, iar unul nou nu a fost semnat.

Mai mult, autorităţile locale au acumulat o datorie de peste 200 de mii de lei față de prestator.

"Iese că noi facem un beneficiu primăriei care totuși este o încălcare a legislației. Mai mult, lucrătorii noștri nu primesc salarii dar noi facem prestări de servicii pentru primărie, adică facem un ajutor", a spus directorul întreprinderii Apa Canal Dondușeni, Marcel Vrabie.

Nemulțumiți de situaţie şi de tarifele majorate, peste 70 de localnici au venit la primărie pentru a le cere explicații aleșilor locali:

"Cu cât suma este mai mare cu atât mai mulți bani acumulați la buget. Eu am o pensie mică, iar 45 de lei plătiţi pentru salubrizare este prea mult pentru mine."

"Cât oamenii aceștea vor veni la primărie ca să ceară dreptate?!Ei nu știu articole, dar voi știți. Faceți așa după lege și după buzunarul oamenilor. "

Primarul orașului Dondușeni, Ion Belciug, ales pe listele formațiunii "Partidul Nostru", nu are deocamdată o soluţie, însă promite că problema va dispărea în zece zile.

"- Contractul cu întreprinderea comunală a expirat la sfârșitul anului trecut, de ce nu ați făcut un alt contract? - Da,în decembrie, au avut două luni. Este procedura de 21 de zile de la depunerea documentelor, pe urmă 15 zile de la licitație până la încheierea contractului", a spus primarul orașului Dondușeni, Ion Belciug. 

În urma ultimelor scandaluri de la primăria orașului Dondușeni, alţi trei consilieri au anunțat că părăsesc formaţiunea "Partidul Nostru", care deținea majoritatea mandatelor.

Aleșii își vor continua munca în calitate de independenți. Astfel, din opt consilieri, acum formaţiunea fugarului penal Renato Usatîi a rămas doar cu trei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu