Donduşeni, bântuit de câini. În două luni, nouă oameni au fost mușcați de maidanezi

Embed:

Maidanezii au băgat spaima în locuitorii din Dondușeni. De la începutul anului, cinci adulţi și patru copii au ajuns pe mâinile medicilor, după ce au fost mușcați de animalele fără stăpân.

Alexandru a fost fost atacat de o haită de câini în timp ce se întorcea de la școală. Copilul, în vârstă de nouă ani, se teme acum să mai meargă singur pe străzi.

"Erau șapte câini și unul a sărit la mine. Au început să fugă după mine și m-a mușcat."

"O să-i rămână semn, plus că și frica. Acum un copil e ușor să-l traumezi psihologic. El la mine nu era fricos, venea seara singur acasă. Acum spune că se teme."

O situaţie similară s-a petrecut şi cu un alt copil, dar, din fericire, a scăpat nevătămat, datorită trecătorilor care i-au sărit în ajutor.

"Copilul venea de la școală într-o zi de săptămână obișnuită. Aici, în parc, o haită de șapte, opt câini s-a năpustit asupra lui. Să nu fi fost oamenii din preajmă copilul ar fi fost târât pe pământ. "

Locuitorii spun că le este frică pentru copiii lor și cer autorităţile să rezolve problema.

"Trebuie numaidecât să ia măsuri, e o mare problemă pentru copiii care pleacă la grădiniță, la școală, pentru bătrâni. Cum să se apere?!"

"E pericol, e clar că e pericol. Ei trebuie adunați și duși la casa lor, la un azil pentru câini. EA - Dar autoritățile au făcut ceva? EL - Nu, nu, asta e precis, o sută de procente. "

Potrivit medicilor, muşcăturile câinilor fără stăpân implică riscuri majore.

"Numaidecât ei trebuie să se adreseze medicului de familie, medicul de familie direcționează pacientul la medicul specialist din secția consultativă, unde primește asistență medicală și consultanță", a spus Aulereliu Drumea, șeful secție consultative a Spitalului Raional Dondușeni.

Autorităţile locale vor să construiască un azil pentru animale, doar că, deocamdată, iniţiativa este doar la nivel de idee.

"Un proiect nu există, dar acțiuni au întreprins. S-a discutat situația asta și la ședința Consiliului. Acum căutăm cum de soluționat problema", a spus Vitalie Rusu, viceprimarul orașului Dondușeni. 

Anul trecut, 60 de oameni au fost mușcați de maidanezi pe străzile orașului Dondușeni.

Pe aceeaşi temă