Donbaschet Donduşeni şi Gama Cahul vor lupta în finala Campionatului Naţional de baschet masculin

Embed:

Donbaschet Donduşeni şi Gama Cahul vor juca în finala Campionatului Naţional de baschet masculin. Prima a eliminat în semifinale echipa Universităţii Agrare, iar Gama nu i-a lăsat nici o şansă formaţiei Auto Red din Rîbniţa.

După trei sferturi, Donbaschet conducea echipa Universităţii Agrare la o diferenţă de 20 de puncte. UASM a reuşit în ultimul sfert să se apropie la şapte puncte, dar finalul le-a aparţinut oaspeţilor.

"Adversarul a înţeles că nu are ce pierde şi a început să joace mai liber. De aceea au marcat mai multe puncte ca în primele sferturi. Probabil şi unii din jucătorii ai noştri s-au relaxat. Ne-am oprit şi am jucat mai lent şi desigur că ei au redus din diferenţă", spune jucătorul de la Donbaschet Eugen Melnic.

Donbaschet a reuşit până la urmă să câştige al doilea meci din semifinale cu scorul de 91-76 şi s-a calificat în finală pentru al doilea an consecutiv. Cel mai bun jucător al meciului a fost Eugen Nartov, care şi-a trecut în cont 30 de puncte.

"Nu ne-a ajuns putere ca să egalăm, pentru că avem puţini jucători de rezervă. Cred că Donbaschet s-a calificat meritat în finală, pentru că este mai puternică. Le urez succes în finală", a declarat jucătorul UASM Vladimir Prişepnîi.

În cealaltă semifinală, Gama Cahul a învins şi în al doilea meci formaţia Auto Red Rîbniţa. Echipa din sudul Moldovei a învins cu scorul de 105-76.

Primul meci din marea finală a Campionatului Naţional de baschet se va juca pe 28 aprilie. Echipa care va obţine prima trei victorie va deveni campioana Moldovei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu