Donbaschet Donduşeni a devenit în premieră deţinătoarea Cupei Moldovei la baschet masculin

Embed:

Premieră pentru baschetul autohton! Donbaschet Donduşeni a devenit deţinătoarea Cupei Moldovei, în urma victoriei din finală în faţa echipei Fireball Tighina, cu scorul 107-67. Echipa din nordul ţării a dominat pe toată durata partidei, iar cel mai bun jucător al meciului a fost Vitalie Oprea, care şi-a trecut în cont 24 de puncte.

Donbaschet a preluat conducerea chiar din startul partidei, iar după primele două reprize avea deja un avantaj de 24 de puncte, scor 55-31. Până la sfârşitul partidei, Donbaschet şi-a dublat aproape avantajul, câştigând la o diferenţă de 40 de puncte.

"Pentru echipa Donbaschet este o mare sărbătoare, pentru că am obţinut primul trofeu. Băieţii au jucat în acest meci pe nota 10", a menţionat antrenorul echipei Donbaschet, Ruslan Varzari.

Unul dintre cei trei jucători ucraineni, achiziţionaţi cu câteva zile în urmă de Fireball, Evgheni Tcacenko, a fost cel mai bun marcator la formaţia din Tighina, cu 23 de puncte. La învingători cel mai bun a fost Vitali Oprea, cu 24 de puncte.

"Până când am intrat în ritmul jocului, deja pierdeam la o diferenţă de 20 de puncte. Foarte greu a fost de jucat, la noi a lipsit jocul de echipă",a spus jucătorul d ela Fireball Evgheni Tcacenko.

Pentru Donbaschet Donduşeni câştigarea Cupei Moldovei este cea mai mare performanţă, în sezonul trecut, echipa din nordul Moldovei s-a mulţumit cu medaliile de argint în Campionatul Naţional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu