Donaţii elveţiene pentru Moldova. Spitalul raional Criuleni are o nouă secţie de anestezie şi reanimare

Embed:

Spitalul raional din Criuleni are o nouă secţie de anestezie şi reanimare. Proiectul a costat 1,7 milioane de lei, iar banii au fost oferiţi de investitori elveţieni.

Lunar, în această secţie sunt tratate aproape 40 de persoane. Xenia Bobeică a ajuns aici după ce şi-a fracturat piciorul. Femeia este foarte mulţumită de condiţiile de tratament.

"Foarte bine, paturile sunt moi, nu fac escare, personalul se atârnă frumos. Acum dacă a fost posibilitate şi s-a făcut bravo oamenilor care s-au străduit", a spus Xenia Bobeică, pacientă.

Şi medicii se bucură de condiţii mai bune de muncă.

"Avem să primim şi ceva maşini de respiraţie mecanică noi, utilajul se reânoieşte, este o reparaţie avem şi instrumente noi şi desigur o să fie mai uşor şi mai plăcut de lucrat", spune medicul anesteziolog-reanimatolog, Alexandru Balan.
 
Directorul instituţiei spune că, în curând, în secţie vor fi aduse şi echipamente medicale noi.

"Toate lucrările care au fost efectuate conform standardelor din acel ghid. Lenoleul bactericid,pereţii cu linoleu, pavaj în blocurile sanitare, iluminare, ventilarea. Tehnica până ce este a noastră suntem în derularea unui proiect de a echipa secţia de anestezie terapie intensivă cu aparataj modern"a spus directorul spitalului raional Criuleni, Nicolae Croitor.

Secţia nu mai fusese reparată din anii 80. Investitorii elveţieni au fost şocaţi de condiţiile pe care le-au găsit când au păşit prima oară pragul spitalului.

"Am observat că medicii aveau dorinţă să lucreze, dar nu aveau posibilităţile şi infrastructura necesară. Am decis să lansăm un proiect şi să ajutăm oamenii din Criuleni", a declarat BEAT WICKY, investitor elveţian. 

La inaugurarea secţiei a participat şi deputatul Valentina Rotaru.

"După părerea noastră s-a făcut mult aici la Criuleni, sperăm şi în continuare ca societatea elveţiană să se implice în modernizarea acestul spital", a spus Valentina Rotaru, deputat în parlament.

Anterior, datorită investitorilor din Elveţia, în spitalul din Criuleni au mai fost renovate secţiile de chirurgie şi pediatrie. Anual, în această instituţie sunt trataţi aproape opt mii de pacienţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu