Donaţie pentru pompierii moldoveni. Şase autospeciale din Scoţia au ajuns în ţară (VIDEO)

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va beneficia de şase autospeciale de intervenție în situații excepționale. Donația vine din partea Scoţiei.

Timp de o săptămână, 18 pompieri scoțieni, împreună cu 45 pompieri moldoveni își perfecționează cunoștințele de intervenție, totodată având posibilitatea de a testa autospecialele primite.

Vineri, aceste șase autospeciale vor merge în direcțiile și secțiile situații excepționale din Căușeni, Nisporeni, Călărași, Ungheni, Ștefan Vodă și Căinari, subdiviziuni, din cadrul cărora sunt instruiți și cei 45 pompieri. În acest mod, aceste autospeciale vor completa baza tehnică din subdiviziunile Serviciului Situații Excepționale.

Donația mașinilor de intervenție va avea loc în două etape, în cadrul a două ceremonii care se vor desfășura la Căușeni și Nisporeni, unde vor fi prezenți donatorii din Scoția, dar și conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Donația prezentă este în valoare de 120 mii euro (cele șase autospeciale), plus aproximativ 80 mii euro (echipamentul suplimentar pentru intervenții).

Această donație face parte din cadrul proiectului moldo-estonian, inițiat din anul 2009. În cadrul acestuia, pe parcursul anilor, pompierilor din Republica Moldova le-au mai fost donate și alte autospeciale și echipament specializat, necesare echipelor de salvare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu