Donaţie de 5.000 de cărţi, pentru copiii orfani, din partea unei moldovence care munceşte în Italia

Embed:

Copiii de la şcolile-internat şi orfelinate vor avea parte de o surpriză în această toamnă. Moldoveanca Zinovia Cazimir a făcut o donaţie de carte în 5.000 de exemplare. Despre aceasta a anunţat vice-primarul Nistor Grozavu, în cadrul şedinţei de azi a primăriei capitalei.

Dintre cele 5.000 de cărţi, 1.000 au fost donate cu titlu gratuit primăriei municipiului Chişinău. Viceprimarul Nistor Grozavu a ţinut să-i mulţumească autoarei cărţii pentru acest gest frumos: "Credem cu fermitate că binele făcut de dvs îi va convinge pe cei vârstnici să ajute copiii aflaţi în dificultate. Vă dorim sănătate şi succese în continuare".

Femeia munceşte în Italia şi revine acasă o dată în an. Altfel, spune ea, nu şi-ar permis să facă o donaţie. "Am făcut o cărticică pentru copiii, fiind cândva şi eu copil. Ce este mai frumos decât copilăria? Văzând mai multe familii în dificultate, m-am gândit ca un copil crescut în orfelinat, să fac ceva bun în această lume. Eu iubesc copiii, sunt pasiunea mea şi poate din acest motiv, Dumnezeu mă inspiră şi îmi dă poezioare frumoase", a declarat Zinovia Cazimir.

"Am transmis cărţi în raionul Rezina, sunt din Bujăuca, la copilaşii de acolo şi la biblioteci, şcoli. Mi-am dorit ca aceste cărţi să ajungă la toate şcolile-internat din Moldova şi casele de copii. Nu ştiu cum să realizez acest lucru, poate cineva mă poate ajuta cu un număr de telefon. Dacă este o posibilitate în plus de a da o mână de ajutor şi celor care sunt mai puţin fericiţi ca noi, de ce nu", a mai adăugat Zinovia Cazimir.

Moldoveanca spune că a adunat material şi pentru a doua carte, care la fel va fi destinată copiilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu