Donald Tusk: Rusia întreprinde o serie de măsuri menite să slăbească Uniunea Europeană

Embed:

Rusia întreprinde o serie de măsuri menite să slăbească Uniunea Europeană. Acuzația a fost făcută de președintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul summitului de la Bruxelles.

Oficialul susţine că Moscova lansează atacuri cibernetice asupra unor instituţii importante din statele comunitare şi se implică în procesele politice din UE.

Tusk a mai adăugat că ţările membre ale Uniunii Europene sunt gata să sancţioneze şi în continuare Rusia dacă va mai lansa atacuri asupra civililor din Siria.

Între timp, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi omologul său american, John Kerry, au avut o nouă discuţie telefonică în cadrul căreia au discutat despre situaţia din oraşul sirian Aleppo.

Presa rusă scrie că oficialul de la Moscova l-a informat pe cel de la Washington că rebelii nu respectă încetarea focului și împiedică evacuarea civililor din regiune.

Kerry a mai adăugat că SUA trebuie să-şi respecte angajamentele şi să separe rebelii sirieni de terorişti.

Convorbirea dintre cei doi a avut loc în ziua în care Rusia a anunţat că încetează bombardamentele în Aleppo pentru ca civilii să poată părăsi zona.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu