Donald Tusk l-a pus la punct pe Emmanuel Macron. Vezi ce a declarat preşedintele Consiliului European

Embed:

Preşedintele Consiliului European îl pune la punct fără drept de apel pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. După ce liderul de la Paris a declarat că UE ar trebui să îşi revizuiască atitudinea faţă de Federaţia Rusă şi că NATO se află în moarte cerebrală, Tusk îi atrage atenţia că Rusia nu este pentru UE un partener strategic, ci o problemă strategică.

Într-un discurs ţinut în faţa studenţilor de la College of Europe din Bruges (BRUJ), Donald Tusk a declarat că obiectivul strategic al lui Vladimir Putin constă nu doar în preluarea controlului în ţările din fosta URSS, dar şi în slăbirea sistematică a Uniunii Europene, provocând diviziuni interne.

Din acest motiv, Rusia trebuie tratată ca o problemă strategică pentru Uniunea Europeană. 

Tusk i-a mai atras atenţia preşedintelui francez că Uniunea Europeană poate fi puternică doar dacă acţionează unitar. Şi că o Uniune puternică nu poate exista fără stabilitate în Balcani şi fără ca ţările de acolo să fie integrate în restul continentului, o referinţă directă la refuzul lui Emmanuel Macron de a accepta începerea negocierilor de aderare la UE cu Macedonia de Nord şi cu Albania.

Donald Tusk este preşedinte al Consiliului European până la sfârşitul acestei luni. Ulterior, el va fi precedat de Charles Michel.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu