Donald Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor

Embed:

Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite a anunţat articolele pentru care preşedintele Donald Trump va fi pus sub acuzare. Este vorba despre abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Democraţii l-au învinuit pe liderul de la Casa Albă că s-a folosit de funcţia pe care o deţine pentru a obţine beneficii personale.

"Exact acest lucru a făcut președintele Trump când a solicitat și a presat Ucraina să intervină în alegerile prezidențiale din 2020 dăunând astfel securității noastre naționale, subminând integritatea următoarelor alegeri și încălcându-și jurământul față de poporul american", a declarat Jerrold Nadler, şef al Comisiei Judiciare din Camera Reprezentanţilor. 

Ca şi în alte cazuri, preşedintele american a reacţionat pe Twitter. 

Donald Trump a scris că este o nebunie să iniţiezi procedura de destituire a preşedintelui care prin rezultatele în economie, cele mai bune din istoria Statelor Unite, a reuşit să fie cel mai bun şef de stat de până acum şi, mai ales, că nu a greşit cu nimic.

După ce va fi pus oficial sub acuzare, Donald Trump va fi judecat în Senatul american. Pentru a fi validată, procedura de impeachment trebuie susţinută de cel puţin două treimi dintre senatori. În aceste condiţii, funcţia ar putea fi preluată de vicepreşedintele Mike Pompeo, care va duce mandatul prezidenţial până la final. Senatul ar putea, de asemenea, să-i interzică preşedintelui să mai candideze pentru Casa Albă.

Donald Trump ar putea fi al treilea preşedinte pus sub acuzare, după Andrew Johnson şi Bill Clinton. Niciunul nu a fost însă condamnat.

loading...

Lasă un comentariu