Donald Trump: SUA vor menţine relaţiile cu Arabia Saudită

Embed:

Interesele, mai importante decât principiile. Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că va menţine relaţiile cu Arabia Saudită chiar dacă admite că prinţul moştenitor Mohammad bin Salman ar avea legături cu asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Liderul de la Casa Albă a declarat că pentru el pe primul loc sunt interesele americanilor şi că implicarea prinţului nu a fost confirmată. 

"O concluzie finală nu a fost făcută. Poate că prinţul moştenitor a făcut asta sau poate că nu. Ancheta nu a fost dusă până la capăt. CIA continuă investigaţiile", a spus preşedintele SUA, Donald Trump.

La sfârşitul săptămânii trecute, Arabia Saudită a redus exportul de petrol către Statele Unite pentru a creşte preţul la combustibilul. Decizia ar putea să îi încurce planurile preşedintelui american, Donald Trump, care a promis americanilor că va reduce costurile la energie.

"Dacă vom spune Arabiei Saudite că vrem să încheiem afacerile, această ţară va cumpăra echipamente militare şi alte lucruri din Rusia şi China. În aceste condiţii nu-i voi putea spune Arabiei Saudite, care cheltuieşte sute de miliarde de dolari, să nu mai crească preţul la petrol de la 100 la 150 de dolari pe baril", a spus preşedintele SUA, Donald Trump.

Saudiţii au început să trimită mai puţini barili către SUA încă din luna septembrie. Dacă această tendinţă se va menţine, în curând, exporturile petrolului saudit în Statele Unite ar putea ajunge la un minim istoric.

Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol din lume şi ţara care conduce OPEC-ul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu