Donald Trump şi-a folosit dreptul de veto pentru a menţine starea de urgenţă de la graniţă cu Mexicul

Embed:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a folosit dreptul de veto pentru a menţine starea de urgenţă de la graniţă cu Mexicul.

Prin acest gest, liderul de la Casa Albă a transmis că este determinat să construiască zidul de la hotar indiferent de poziţia Congresului. Totul s-a întâmplat în prezenţa jurnaliştilor, ofiţerilor de frontieră, dar şi a rudelor unor americani ucişi de imigranţi.

"Aceasta este o urgenţă naţională. Se întâmplă foarte rar ca să fim în faţa unei astfel de situaţii. Pentru a asigura securitatea tuturor cetăţenilor americani îmi voi folosi dreptul de veto faţă de această rezoluţie nesăbuită", a menţionat preşedintele SUA.

Este pentru prima dată de la preluarea mandatului de preşedinte când Donald Trump îşi foloseşte dreptul de veto. Astfel, el a blocat o rezoluţie adoptată de Congres, care se opune alocării de fonduri pentru ridicarea unui zid la frontieră.

Autorităţile mexicane consideră planurile construcţiei drept un act ostil, iar mai mulţi lideri europeni, printre care cancelarul german, Angela Merkel, au avertizat că ridicarea acestuia nu va rezolva problemele provocate de migraţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu