Donald Trump se va întâlni cu omologul său nord-coreean, Kim Jong Un. Unde ar putea avea loc întrevederea

Embed:

Mult așteptata întâlnire dintre președintele american, Donald Trump, și omologul său nord-coreean, Kim Jong Un, va avea loc, cel mai probabil, la Phenian. Anunțul a fost făcut de portalul rusesc de știri Izvestia, care citează surse din cadrul Ministerului Reunificării din Coreea de Sud, intermediarul în discuțiile dintre Phenian și Washington.     

Oficialii sud-coreeni citați explică alegerea capitalei Nordului prin faptul că întâlnirea a fost inițiată de liderul de la Phenian, Kim Jong Un. În plus, niciun președinte nord-coreean nu a mai părăsit țara de foarte mult timp, în afară de vizitele tatălui actualului lider în Rusia și China.

Locații alternative ar fi zona demilitarizată de la granița dintre cele două Corei sau Seulul. Totuși, Phenianul este prioritar, potrivit presei din Rusia.

Coreea de Sud se așteaptă că în cadrul acestei întâlniri, care va avea loc până în luna mai, Kim Jong Un îi va propune lui Donald Trump să lege relații diplomatice între țările lor. Aceasta ar fi prima întâlnire dintre un președinte american și unul nord-coreean din istorie.

Discuțiile au fost posibile după ce Phenianul a declarat că este de acord să înceteze programul nuclear.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu