Donald Trump se dezice de afirmațiile critice la adresa premierului britanic Theresa May

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus la Londra că este de acord cu orice abordare ar avea premierul Marii Britanii, Theresa May, în negocierile privind ieșirea Marii Britnaii din UE, într-un interviu acordat tabloidului The Sun.

Marea Britanie şi Statelor Unite vor încerca să aprofundeze cooperarea după Brexit, a afirmat premierul britanic, Theresa May, după întâlnirea pe care a avut-o la Londra cu șeful de la Casa Albă.

Theresa May s-a întâlnit vienri, în reședința de vară de la Chequers, cu Donald Trump, aflat în vizită de lucru în Marea Britnaie. Șefa executivului de la Londra a anunțat că Marea Britanie și SUA au stabilit să negocieze un acord comercial, după Brexit.

"Avem deja investiţii bilaterale de peste 1.000 de miliarde de dolari şi vrem să mergem mai departe. Acordul privind poziţia în negocierile cu Uniunea Europeană îmi oferă mie şi preşedintelui Donald Trump platforma pentru a ajunge la un tratat comercial ambiţios", a spus Theresa May, potrivit CNN.

Premierul britanic i-a mulțumit lui Trump pentru susținerea oferită după atacul neurotoxic din orășelul britanic Salisbury, incident atribuit Rusiei, care a negat orice implicare.

"Am stabilit să abordăm Rusia de pe o poziţie de forţă şi unitate şi trebuie să contracarăm eforturile de de subminare a sistemelor democratice", a declarat May

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu