Donald Trump, se află într-o vizită oficială de patru zile în Japonia. Află care este scopul vizitei

Embed:

Preşedintele SUA, Donald Trump, se află într-o vizită oficială de patru zile în Japonia. Scopul acesteia este intensificarea relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi discutarea ameninţărilor din partea Coreei de Nord.


Într-o postare pe Twitter, Trump a menţionat că are încredere în Kim Jong Un, în pofida faptului că negocierile privind programul nuclear al Coreei de Nord au intrat în impas.

Reamintim că autorităţile de la Phenian au efectuat la începutul acestei luni două teste cu rachete baliste, în condiţiile în care cel de-al doilea summit dintre Kim şi Trump, care a avut loc în februarie, nu s-a soldat cu niciun rezultat.

După ce a aterizat pe aeroportul din Tokyo, liderul de la Casa Albă a participat la o întrevedere cu mai mulţi oameni de afaceri din Japonia. Cu această ocazie, Trump a declarat că noul acord comercial dintre cele două ţări va fi unul echitabil."După cum ştiţi, SUA şi Japonia negociază din greu un nou acord comercial bilateral, care va aduce beneficii ambelor ţări. Dar cred că îl vom face un pic mai corect. Cred că vom face asta."Ulterior, Trump a avut o întrevedere informală cu premierul nipon, Shinzo Abe. Cei doi oficiali au jucat împreună golf, care este pasiunea lor comună.  Astăzi, liderul american a asistat pentru prima dată la un turneu de sumo pe principala arenă din Tokyo. El va înmâna câştigătorului "Cupa preşedintelui". Punctul culminant al acestei vizite de stat este întâlnirea dintre preşedintele SUA şi noul împărat al Japoniei, care va avea loc mâine.

Lasă un comentariu