Donald Trump relaxează restricțiile asupra Huawei, pentru produsele de larg consum

Președintele american Donald Trump a anunțat că va relaxa restricțiile asupra grupului chinez Huawei, pentru produsele disponibile pe scară largă, scrie libertatea.ro.

Măsura vine după ce Trump s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xi Jinping. Cei doi au decis reluarea negocierilor comerciale. Negocierile au intrat în colaps în luna mai, după ce SUA au acuzat China că reneagă toate promisiunile făcute anterior. 

SUA acuză China că fură proprietatea intelectuală a companiilor americane, pe care le forțează să facă transferuri de tehnologie în China dacă vor să intre pe această piață. De asemenea, SUA nu este de acord cu subvențiile de stat oferite de China. Concomitent, Huawei este acuzată de spionaj. Departamentul Comerțului a impus sancțiuni dure împotriva Huawei, care nu mai poate acum să procure nimic de la companiile americane. Probleme pentru producătorii de cipuri Astfel, Huawei nu mai poate cumpăra cipuri și nu mai poate furniza sistemele de operare Android și Windows pe produsele sale.

Huawei a avertizat că vânzările sale ar putea scădea cu 30 de miliarde de dolari și acum își dezvoltă propriul sistem de operare. Trump a spus sâmbătă că măsura nu este corectă pentru furnizorii americani de cipuri. Broadcom a avertizat deja că sancțiunile vor afecta veniturile companiei.

El a mai spus că autoritățile vor studia dacă să scoată Huawei de pe lista sancțiunilor. Suspiciunile în privința spionajului rămân, ca și sancțiunile în privința echipamentelor specializate. Avertisment din partea republicanilor Totuși, senatorul american Marco Rubio, un republican, l-a avertizat pe Trump să nu folosească Huawei pentru negocierea comercială cu China. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu