Donald Trump nu renunţă la ideea construirii unui zid. Preşedintele SUA se pregăteşte să decreteze stare de urgenţă, fără aprobarea Congresului

Embed:
Donald Trump nu renunţă la ideea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, chiar dacă propunerea sa a fost respinsă ieri de senatorii americani. Potrivit CNN, preşedintele SUA se pregăteşte să decreteze stare de urgenţă, pentru a putea aloca şapte miliarde de dolari în acest sens, fără aprobarea Congresului.

"Avem o mulţime de alternative. Dar sunt onorat că majoritatea senatorilor republicani au votat pentru proiectul nostru de lege. Avem multe alternative, pentru că avem nevoie de securitate la frontieră." a menţionat Donald Trump, preşedintele SUA.

Jurnaliştii americani susţin că administraţia de la Casa Albă a pregătit un proiect de decret prezidenţial, prin care se va declara stare de urgență națională de-a lungul frontierei de sud. Mai mult ca atât, ar fi fost identificate şi fondurile necesare pentru construcţia zidului: din trezorerie, din fondul de lucrări civile ale Pentagonului, dar şi din cel al Departamentului pentru securitate internă.

Democraţii au anunţat că dacă preşedintele SUA semnează un asemenea decret, acesta ar putea fi contestat în instanţa de judecată.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu