Donald Trump nu exclude prelungirea armistițiului comercial cu China

Președintele american Donald Trump nu a exclus marți prelungirea armistițiului comercial de 90 de zile negociat cu omologul său chinez Xi Jinping sâmbătă la Buenos Aires pentru dezamorsarea conflictului comercial declanșat de Washington, relatează AFP, potrivit hotnews.ro.

"Negocierile cu China au început deja. Doar dacă acestea nu vor fi extinse, se vor încheia la 90 de zile din data minunatei și călduroasei cine cu președintele Xi în Argentina", a scris Trump pe Twitter.

"China a acceptat să reducă şi să elimine taxele vamale asupra maşinilor ajunse în China din Statele Unite. În prezent, aceste taxe vamale sunt de 40%", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă care s-a întâlnit cu Xi Jinping la finalul summitului G20 desfăşurat la Buenos Aires.

Sâmbătă, cei doi preşedinţi "au ajuns la un acord pentru a pune capăt aplicării de noi taxe vamale", pentru 90 de zile, începând de pe 1 decembrie, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, în cadrul unei conferinţe de presă, după dineul de lucru de peste două ore al liderilor celor două state şi al consilierilor lor de la Buenos Aires.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu